الهجرة | السفر الي كندا (موضوع شامل)

 الهجرة الي كندا (موضوع شامل)

الهجرة | السفر الي كندا
اللي بيفكر طبعا يا جماعة يسافر الخليج يعني السعودية ولا الكويت ولا غيره غالبا بيفكر يعمل فلوس وطبعا البلدان دي مش حتعرف تعمل فيه كده الا اذا كان شعرك ابيض وخبرتك 10 سنين ودكتوراه وحاجات من كده اما الشباب اللي بيروح غالبا بيتظلم وتقريبا اللي جاي علي اد اللي رايح فالشغل دي مسالة تظبطها في مصر ولا الخليج تقريبا يستويان
اما اللي بيفكر فالهجرة بيفكر في حياة افضل له ولعائلته ويحضر شهادات معترف بها في وظيفته وحقوق وحياة مريحة
طالما انت بتفكر تسافر كندا يبقي عليك وطريق العمالة الماهرة وهنا فيها طريقتين:
اولا:فيدرالي  وهنا حتما تدرس انجليزي 
اولا الابلكيشنز
قم بتحميل كل الابلكيشنز في الرابط وهم 8 كالتالي:
1-قم بملئ هذه الاستمارة ومن ثم طباعتها طبعا مترجم ترجمة معتمدة
2-الاستمارة الثانية (ترجمة معتمدة)
3-الاستمارة الثالثة ولا تملاها سوي ان كان عدد الاسرة اكثر من اربع افراد(ترجمة معتمدة
رقم 4و5 لا اهمية لهم
6-ده اعلان انك مقيم في كندا (باذن الله تكون كذلك)(يكون مترجما)
7-ورقة عادية يملاها الزوج والزوجة (مترجما)
8-ده توكيل لو لديك محامي  (مترجما)
كده الابلكيشنز تمام..ناتي للورق
ورقة الcsq(موجود عليها من الاسفل كلمة immigration2)
ثانيا الورق
صورة من البسبور واختام الدخول والخروج من البلد(مترجما)
شهادة ميلاد الزوجين(مترجما)
بطاقتين الزوجين او الid  الخاص بهم (مترجما)
الفيش مترجما
6صور لكل صورة من افراد العائلة مكتوب عليهم الاسم وتاريخ الميلاد من الظهر طبعا
لا يفوتني ان انبهك الي طريقة الدفع حيث يتم الرفض بسببها
وسيلة الدفع تكون بالشيك لان الحد الادني للفيزا 1000دولار وهم حين سحبوا 1100 فلم يتم ذلك  فتم ارجاع
الفايل بعد 5 شهور
جمع الورق كله في الظرف +الفيش والصور وابعتهم علي عنوان بريد عادي
Citizenship & Immigration Canada
Quebec-selected Skilled Worker Program 
Centralized Intake Office 
PO BOX 8888
Sydney, NS
B1P 0C9
Canada
ناتي لوظائف هذا النظام
فكل نظام له قائمة وظائف
طبعا مسميات التخصصات تختلف يا جماعة وده معمول حسابه في قانون الهجرة الكندي اي انك تقوم بالمهام الوظيفية لهذا المسمي ام لا وده اسمه noc الوظائف
حسنا وجدت وظيفتك وعندك فيها خبرة لا تقل عن سنة اذن قم بحساب درجاتك بحسب نظام النقاط في قانون الهجرة الكندي
ونظام النقاط شرحناه في موضوع مستقل يمكنك الاطلاع عليه علما ان الحد الادني لعدد النقاط هو 67 درجة

حسنا عليك الان بخوض اختبار الايلتس بعد الاعداد طبعا...وفي نفس الوقت اختر مواعيد مقابلة عديدة فمن يدري قد تتم المقابلة بscore مناسب دون خوض اختبارات الايلتس

واتاكد ان معاك في المرحلة دي حاجتين
-اثبات من جهة عملك بخبرتك وباختصار انت لو مسالة الفلوس دي مش ملحة بالنسبة لك انت ممكن تصبر هنا في مصر وتعمل في مكان مقابل هذا الاثبات فقط ومقابل مرتب ضئيل !! لا تقلق...اقصد ان المهم هنا هي شهادة العمل لا شهادة الكلية فهذه لا اهمية تذكر لها فغالبا غير معترف بها
وشهادة الخبرة من مكان عملك معتمدة من مكان العمل ووزارة الخارجية لها تاثير اكبر من المؤهل ويكون هذا الاثبات مطابقا لمهام الnoc  السالف ذكرها وكارت صاحب العمل مهم جدا
-اثبات اختبار اللغة

ثانيا:كيبك وهنا حتما  تدرس فرنساوي كويس
والاسهل في الهجرة هو نظام الكيبك وكل مشكلته الفرنساوي وهو مش مشكلة اساسا

Sharing Widget bychamelcool


هناك تعليقان (2):

إرسال تعليق

تعليقاتكم القيمة

تعليقاتكم القيمة

مجميع الحقوق محفوظة لمدونة السياحة | الهجرة |الطيران| © عدد الزوار المتواجدين حاليا بالموقع

back to top